Info en actueel

De voedselbank is een vrijwilligersorganisatie volledig gerund door vrijwilligers, ook de landelijke organisatie! 

Vacatures vrijwilligers
We zijn continue op zoek naar vrijwilligers ter ondersteuning van de huidige groep. Speciaal zoeken we voor onze winkelacties nog enkele enthousiaste vrijwilligers. Ongeveer 5x per jaar houden wij op zaterdag een winkelactie, wilt u zich als vrijwilliger een paar uur beschikbaar stellen stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@voedselbanksd.nl.

Naast het ter beschikking stellen door landelijke bedrijven zijn er op ons eiland maar liefst meer dan 40 bedrijven, supermarkten, campingwinkels e.d. en particulieren die wekelijks voedsel beschikbaar stellen. Meestal zijn dat producten die een bepaalde houdbaarheidsdatum of levensduur (groente) hebben. De Voedselbank moet voldoen aan alle eisen vanuit de warenwet, zodat er een continue controle en registratie is (zie voedselveiligheid).  
Ter aanvulling van de voorraad houdbare producten worden regelmatig inzamelingen gehouden in samenwerking met lokale supermarkten. Door uw bijdrage stelt u de vrijwilligers in staat om voor deze groep medeburgers een mooi pakket samen te stellen. Interesse om mee te helpen als vrijwilliger? Neem contact met ons op.

 

Recente nieuwsitems:

Info over onze activiteiten en foto's vindt u op onze Facebook pagina.
 

21 december Winkelactie met Kruidvat in Nieuwerkerk/Zierikzee/Renesse
19 december 2019 Inzameling Pontes Pieter Zeeman
9 december 2019 Lions club Schouwen-Duiveland schenkt cheque aan Voedselbank
25 oktober 2019 Maximaal aantal punten bij controle behaald
1 mei 2019 Informatiebulletin mei 
12 april 2019 Presentatie bij de v.c. Sameé in Oosterland